Isnin, 23 Mei 2016

GARAM BULUH MASAK


Garam Buluh yang diformulasi berasaskan remedi traditional Korea yang diwarisi sejak 1300 tahun dahulu dengan sejarah dan penggunaan yang terbukti. Hai-O Garam Buluh mempunyai 1001 rahsia membantu mencegah & merawat pelbagai jenis penyakit masa kini. Dengan adanya Hai-O Garam Buluh ia dapat membuang TOKSIN & ASID dalam badan kita.

RAMUAN UTAMA
Garam Buluh

EMPAT (4) KEISTIMEWAAN UTAMA & CIRI-CIRI KEUNIKAN GARAM BULUH YANG TIADA PADA GARAM PUTIH BIASA

Bahan-bahan Mineral
Garam Buluh sangat kaya dengan unsur surih & bahan2 mineral. Gabungan sempurna bahan mineral yang lengkap dan semulajadi dapat dibekalkan ke seluruh badan dengan lebih berkesan. Kandungan M.A.G.N.E.S.I.U.M yg tinggi dapat menyerap Kalsium dan Kalium yg sgt diperlukan oleh badan.

Beralkali Tinggi
☆ Garam Buluh dapat mengekalkan dan memulihkan pH badan yang seimbang...sifat alkalinya dapat meneutralkan segala asid dalam badan kita akibat kesan pengambilan makanan harian kita yg mengandungi Natrium yg tinggi. 
Anti-Pengoksidaan
☆ Meningkatkan kandungan oksigen dalam badan, mencegah serangan radikal bebas (cth:- radiasi) dalam badan, secara tak langsung membaiki sel-sel badan yg rosak dan memulih fungsi organ dalaman.

Detoksifikasi
☆ Mempunyai fungsi detoksifikasi yang semulajadi dan dapat menyingkirkan toksin yang terkumpul dalam badan dengan berkesan.KEBERKESANAN GARAM BULUH
Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas).
➮ Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.
➮ Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia.
➮ Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.
➮ Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah.
➮ Meningkatkan daya pemulihan badan.

PERBEZAAN ANTARA GARAM PUTIH BIASA DAN GARAM BULUH


Apa bezanya Hai-O Garam Buluh dgn Garam Biasa???

GARAM BULUH
♡ Ianya diproses dengan cara tradisional untuk mendapatkan Mineral yg banyak. Dan telah menjalani Proses Pembakaran sebanyak 9 kali untuk mendapatkan garam yang bermutu & kaya dengan Mineral Semulajadi. 

GARAM PUTIH BIASA 
♡ Mempunyai kadar bahan kimia yang tinggi terutamanya Klorin yang selalu digunakan dalam proses memutihkan garam.

GARAM PUTIH yang biasa kita gunakan merupakan"Pembunuh yg Tersembunyi dalam Makanan" !!! Garam Putih Biasa juga dikenali dgn nama :-

Garam K.I.M.I.A = Garam S.O.D.I.U.M = Garam N.A.T.R.I.U.M

Pengambilan garam secara berlebihan akan menyebabkan darah dalam badan menjadi semakin pekat dan sistem peredaran mikro menjadi lembab !! 

Dengan menggunakan garam buluh yang semulajadi untuk memasak, nilai nutrisi lauk dapat ditingkatkan, lauk juga menjadi lebih sedap dan sihat.

JOM SAMA-SAMA KITA AMBIL LANGKAH KE ARAH HIDUP YANG LEBIH SIHAT & SELAMAT !!! 

JOM TUKAR GARAM MASAK DI DAPUR KITA DENGAN GARAM BULUH MASAK!!! 

In syaa ALLAH.. Dengan izin Allah semua penyakit boleh diatasi dengan Garam Buluh..Kita berikhtiar Allah yang menyembuhkannya...Garam Buluh adalah asbab... Jangan lupa memohon doa kepadanya..


Adakah penggunaan Hai-O Garam Buluh untuk memasak akan mempengaruhi rasa lauk?
Tidak, malah akan meningkatkan nilai nutrisi lauk selepas menggunakan Hai-O Garam Buluh untuk memasak.

Antara Hai-O Garam Buluh dengan garam laut, manakah yang lebih baik?
➮ Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi daripada Korea sebagai ramuan utamanya. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine. Proses pembakaran dapat meneutralkan atau menyingkirkan bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya. Nilai nutrisinya adalah lebih tinggi daripada garam laut.Adakah kita perlu berhenti mengambil garam jika garam biasa dikatakan tidak sihat?
➮ Badan manusia memerlukan garam memandangkan garam adalah bahan yang penting untuk pertumbuhan badan. Ia dapat menyelaras peredaran air yang seimbang di dalam badan, mengekalkan tekanan penembusan dalaman dan luaran membran, sintesis keasidan perut, menggalakkan rembesan jus pencernaan, menambahkah selera. Pada masa yang sama, ia menjamin nilai pH yang diperlukan untuk tindakan enzim protease perut, mengekalkan keseimbangan pH dalam badan dan peredaran normal bendalir tubuh. Hai-O Garam Buluh tidak mengandungi sebarang bahan tambahan, logam berat dan bahan kimia, malah kaya dengan bahan mineral dan elemen surih. Gantikan garam biasa dengan Hai-O Garam Buluh, dapat membekalkan 80 jenis nutrien terbaik untuk badan.

Adakah kuantiti penggunaan yang lebih banyak diperlukan untuk menghasilkan rasa yang sama ketika menggunakan Hai-O Garam Buluh untuk memasak?
➮ Tidak perlu, kemasinan Hai-O Garam Buluh adalah sama dengan garam biasa.

Adakah memasak dengan suhu tinggi akan merosakkan nutrien dalam Hai-O Garam Buluh?
➮ Tidak.CARA PENGAMBILAN
Gunakan Hai-O Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder dalam jumlah yang sesuai pada semua masakan seharian.
Sudu juga disediakan sekali dalam kotak Garam Buluh Masak.
 


TESTIMONI 

1 BOTOL GARAM BULUH MASAK 200G
RM69 (SM) RM75 (SS) 
TERMASUK KOS POS

☆☆☆ berminat nak jadi ahli ... daftar keahlian & layak dapat harga ahli..☆☆☆
Dengan hanya RM47 yuran keahlian, anda berhak mendapat 10-20% diskaun di atas pembelian SEMUA produk Hai-O Marketing Sdn Bhd. Tak semestinya kena jual2, pakai sendiri pun boleh, lebih berbaloi-baloi bila jadi member.


MINI STOKIS & PENGEDAR DIPERLUKAN

Tiada ulasan:

Catat Ulasan