Ahad, 22 Mei 2016

GARAM BULUH MINUM BERKHASIAT


GARAM BULUH mempunyai 1001 rahsia membantu mencegah, merawat pelbagai jenis penyakit.
Kini telah ada Garam Buluh Hai-O yang mana telah terbukti dapat membuang toksin & Asid dalam badan. Garam Buluh Hai-O tidak sama dengan garam biasa kerana ia diproses dengan cara tradisional untuk mendapatkan Mineral yang banyak manakala garam biasa mempunyai kadar bahan kimia yang tinggi terutamanya Klorin, yang digunakan dalam proses memutihkan garam.

Garam Buluh Hai-O telah menjalani proses pembakaran sebanyak 9 kali untuk mendapatkan garam yang bermutu & kaya dengan mineral semulajadi.

Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.

Selain untuk diminum, serbuk Garam Buluh ini juga digunakan sebagai antiseptik. Air larutan Garam Buluh boleh digunakan untuk mencuci muka, berkumur, mencuci luka, merendam kaki dan sebagainya. Garam Buluh berkesan untuk mencuci luka kudis kaki pesakit diabetes (Diabetic Foot Ulcer) serta mampu menpercepatkan penyembuhan luka tersebut.

Garam buluh Hai-O satu-satunya makanan kesihatan yang merupakan makanan harian yang boleh dicampur pada minuman, masakan dan boleh ditaburkan pada buah-buahan untuk menambah kelazatan.

PROSES PENGELUARAN GARAM BULUH


RAMUAN UTAMA
Garam Buluh

KEBERKESANAN GARAM BULUH
Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas).
➮ Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.
➮ Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia.
➮ Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.
➮ Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah.
➮ Meningkatkan daya pemulihan badan.


KEISTIMEWAAN GARAM BULUH
100% dari bahan semulajadi
♡ Mengandungi 80 jenis zat galian (Mineral)
♡ Bersifat Alkali
♡ Anti Oksida
♡ Mempunyai tahap Ph 10 – 11
♡ Mempunyai tenaga BioFUNGSI GARAM BULUH
Meneutralkan Asid dalam badan.
☆ Meneutralkan bahan kimia dalam badan.
☆ Membuang toksin dalam badan.
☆ Membantu menyerap vitamin yang diambil dengan lebih berkesan.
☆ Memberi lebih tenaga pada tubuh badan.
☆ Membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.


Apakah bezanya Hai-O Garam Buluh dengan garam biasa?
➮ Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai sumber. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Garam buluh telah menyingkirkan bahan berbahaya terhadap badan (misalnya logam berat dan bahan kimia) dalam proses pembuatannya, pada masa yang sama meningkatkan nilai nutrisinya. Kebanyakan garam melalui pemprosesan kimia, kandungan natrium adalah lebih tinggi, justeru itu, pengambilan masa panjang akan memudaratkan kesihatan.


Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Hai-O Garam Buluh?
➮ Boleh, dengan saiz pengambilan yang kurang iaitu ¼ hingga ½ bungkus.

Bolehkah pesakit tekanan darah tinggi mengambil Hai-O Garam Buluh?
➮ Boleh, kandungan natrium dalam garam buluh adalah sangat rendah, tidak akan mempengaruhi tekanan darah. Manakala kandungan bahan mineral yang banyak dapat memperbaiki kesihatan badan.

Hai-O Garam Buluh mempunyai bau yang tidak menyenangkan, apakah bau itu? Adakah ia membahayakan badan manusia?
➮ Bau garam buluh adalah bau semulajadi yang terhasil selepas pembakaran dengan buluh dalam proses pembuatannya. Ia tidak membahayakan badan manusia.

Bolehkah garam makan seharian diganti dengan Hai-O Garam Buluh?
➮ Boleh, Hai-O Garam Buluh kaya dengan bahan mineral dan elemen surih, dapat menggantikan garam biasa sepenuhnya.


CARA PENGAMBILAN 
♡ Bancuhkan sebungkus Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink dengan 200ml air suam atau jus buah-buahan.
♡ Kacau dengan rata dan hidangkan.


TIP PENGAMBILAN
Sukatan: 1 paket + 200 air kosong
☆ Waktu yang paling sesuai adalah 30 minit sebelum makan.
☆ Rasa bau busuk selepas minum garam buluh bermakna badan kami berasid tinggi. Selepas asid dalam badan dineutralisasikan, kami tidak akan rasa bau busuk lagi.
☆ Sekiranya, tuan/puan tidak tahan bau itu, tuan/puan digalakkan mencampur garam buluh dalam air minuman yang enak seperti air limau kasturi, quacker oat, jus oren, jus apal, jus anggur dan jus buah-buahan lain.
☆ Pengguna digalakkan mengambil air minuman sebanyak 2-3.5 liter sehari untuk melancarkan proses pemulihan semulajadi.
☆ Sila jarakan 1 jam dengan ubat hospital!
☆ Apabila toksin dalam badan tengah dikeluarkan, pengguna akan mengalami tindak balas. Jangan risau, tindak balas merupakan tanda pemulihan, ianya akan lepas setelah proses pemulihan selesai.

KESAN PEMBONGKARAN ATAU PROSES PEMULIHAN


TESTIMONI 


1 KOTAK GARAM BULUH MINUM 40 SACHET
RM157 (SM) RM163 (SS) 
TERMASUK KOS POS

☆☆☆ berminat nak jadi ahli ... daftar keahlian & layak dapat harga ahli..☆☆☆
Dengan hanya RM47 yuran keahlian, anda berhak mendapat 10-20% diskaun di atas pembelian SEMUA produk Hai-O Marketing Sdn Bhd. Tak semestinya kena jual2, pakai sendiri pun boleh, lebih berbaloi-baloi bila jadi member.

MINI STOKIS & PENGEDAR DIPERLUKANTiada ulasan:

Catat Ulasan