Jumaat, 11 Mei 2018

MIN CHA MILK TEA

TEH TARIK PRACAMPUR DENGAN GARAM BULUH


Bagi penggemar TEH TARIK! Sahajidah Hai-O baru saja keluarkan Produk Baru Teh Susu, MIN CHA. Teh pertama yang mengandungi Garam Buluh untuk kesihatan.

Kalau sebelum ni selalu dengar tentang KOPI GARAM BULUH je kan? Haa kali ni kita bawakan pula TEH TARIK GARAM BULUH! Penggemar teh tarik, anda harus cuba! Bagaimana rasanya? Sedap sangat rasa teh tarik garam buluh ni! Dah cuba mesti nak lagi.. anda mesti cuba.

Min Cha dirumuskan dengan Daun Teh Hitam berkualiti premium dan Garam Buluh untuk memberikan rasa unik yang tersendiri, berbeza dengan teh tarik biasa yang anda pernah nikmati. Minuman yang beraroma, bertekstur halus dan berkrim menambat citarasa semua dan memberi pengalaman indah lagi memukau ketika anda menikmatinya. Min Cha tiada gula tapi diganti dengan gula tiruan berasaskan pohon Stevia yang sesuai untuk pesakit kencing manis!


APA YANG ISTIMEWA SANGAT DENGAN TEH HITAM NI???

Disebut Teh Hitam kerana memiliki warna yang gelap. Teh hitam jauh lebih  teroksida. Teh hitam mempunyai lebih banyak warna, rasa, dan tahap kafein yang lebih tinggi.


MANFAAT TEH HITAM DALAM MIN CHA TEH TARIK
.
πŸƒπŸŒΊπŸƒ Kesihatan Mulut
Sebuah kajian yang dibiayai oleh Tea Trade Health Research Association menunjukkan bahawa teh hitam boleh mengurangkan pembentukan plak serta menghadkan pertumbuhan bakteria yang boleh menyebabkan pembentukan kerosakan gigi. Polifenol yang terdapat dalam teh hitam juga boleh mencegah bakteria yang menyebabkan gigi berlubang.
.
πŸƒπŸŒΊπŸƒ Menurunkan Risiko Diabetes
Berdasarkan kajian kajian yang dilakukan di Mediterranean, mendapati bahawa orang-orang yang telah mengambil teh hitam secara jangka panjang (kira-kira 1 hingga 2 cawan sehari) mempunyai risiko 70% lebih rendah terkena diabetes.
.
πŸƒπŸŒΊπŸƒ Melegakan Tekanan
Satu kajian menunjukkan bahawa asid amino L-theanine yang terdapat dalam teh hitam boleh membuatkan anda rileks dan lebih fokus. Teh hitam juga telah terbukti dapat mengurangkan tahap hormon tekanan apabila digunakan secara tetap dalam kuantiti yang mencukupi.
.
πŸƒπŸŒΊπŸƒ Meningkatkan Daya Tahan Tubuh
Teh hitam mengandungi antigen alkyline yang dapat membantu meningkatkan sistem imun. Ia juga mengandungi tanin yang mempunyai keupayaan untuk melawan virus, jadi ia dapat membantu tubuh dalam mencegah influenza, dan flu.
.
πŸƒπŸŒΊπŸƒ Meningkatkan Tenaga 
Tidak seperti kopi atau minuman lain yang mengandungi kafein yang relatif lebih tinggi, kadar yang lebih rendah dalam teh dapat membantu meningkatkan aliran darah ke otak tanpa merangsang jantung secara berlebihan. Ia juga boleh merangsang sistem metabolisme dan pernafasan, serta jantung, dan buah pinggang.
.
πŸƒπŸŒΊπŸƒ Kesihatan Kardiovaskular
Antioksida, seperti flavonoid, yang hadir dalam teh hitam boleh mencegah pengoksidaan kolesterol LDL. Ini boleh menghalang kerosakan pada aliran darah dan dinding arteri, dan boleh mengurangkan risiko penyakit jantung. Polifenol dan mangan hadir dalam teh hitam juga boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari dengan membantu fungsi otot jantung. 
 .
πŸƒπŸŒΊπŸƒ Kolesterol Baik
Khasiat Teh Hitam yang dikatakan luar biasa adalah kerana ia tidak mengandungi kolesterol jahat. Didalam tubuh minuman ini dikatakan ia mampu meningkatkan kadar kolesterol baik dalam darah.
.
πŸƒπŸŒΊπŸƒ Memerangi Pesakit Jantung
Salah satu khasiat teh hitam adalah memerngi pesakit jantung. Dibandingkan dengan kopi yang mengandungi jumlah kafien yang tinggi. Rendahnya tahap kafien dalam teh hitam meningkatkan pengaliran darah ke otak. Tanpa berisiko merangsang jantung secara berlebihan.
.
πŸƒπŸŒΊπŸƒ Anti Penuaan
Bagi yang ingin melawan tanda-tanda penuaan, anda disarankan meminum 2 cawan teh hitam setiap hari. Teh hitam dipercayai mengandungi sifat anti penuaan. Jadi tidak hairan lah ekstrak teh hitam banyak digunakan dalam sejumlah produk anti penuaan.



KANDUNGAN MIN CHA TEH TARIK GARAM BULUH 

πŸƒπŸŒΌπŸƒ GARAM BULUH
.
πŸƒπŸŒΌπŸƒ Krimer bukan tenusu
.
πŸƒπŸŒΌπŸƒ Serbuk teh segera
.
πŸƒπŸŒΌπŸƒ Serbuk Whey (mengandungi Protein Susu).
.
πŸƒπŸŒΌπŸƒ Maltodextrin
.
πŸƒπŸŒΌπŸƒ Ekstrak Stevia
.
πŸƒπŸŒΌπŸƒ Sukralose
.
πŸƒπŸŒΌπŸƒ Mengandungi bahan penstabil sebagai kondisioner yang dibenarkan


Apa bezanya Min Cha ni dengan teh tarik jenama lain kat luar tu?
Sangat banyak perbezaannya!

PERBEZAAN MIN CHA DENGAN TEH TARIK JENAMA LAIN

πŸƒπŸŒΈ Tanpa GULA
.
πŸƒπŸŒΈ Dirumus dengan GARAM BULUH
.
πŸƒπŸŒΈ Tanpa BAHAN PENGAWET
.
πŸƒπŸŒΈ Tiada BAHAN TIRUAN
 .
πŸƒπŸŒΈ Sumber ANTI OKSIDAN
.
πŸƒπŸŒΈ Dirumus daripada TEH HITAM berkualiti PREMIUM
.
πŸƒπŸŒΈ Memiliki AROMA yang lazat dan LUAR BIASA
.
πŸƒπŸŒΈ Memiliki TEKSTUR yang lebih HALUS dan BERKRIM

πŸƒπŸŒΈ Minuman KESIHATAN dan murah


 KELEBIHAN SESACHET MIN CHA

πŸŒΊπŸƒ Tiada perisa & pewarna tiruan
.
πŸŒΊπŸƒ Tiada Tambahan Gula
.
πŸŒΊπŸƒ Mengandungi Garam Buluh
.
πŸŒΊπŸƒ Dirumus khas dengan daun Teh berkualiti Premium
.
πŸŒΊπŸƒ Sumber antioksidan yang baik
.
πŸŒΊπŸƒ Teksture halus dan berkrim
.
πŸŒΊπŸƒ Teh tarik garam buluh yang tinggi kandungan magnesium


KEISTIMEWAAN MIN CHA TEH TARIK GARAM BULUH
.
πŸŒΌπŸƒ Membantu untuk lawas pembuangan toxin dari badan
.
πŸŒΌπŸƒ Membantu memberi tenaga extra untuk aktiviti seharian
.
πŸŒΌπŸƒ Agent detoks yang baik. (mengandungi Extract Black Tea dan Garam Buluh dari Korea sebagai ejen detox terbaik).
.
πŸŒΌπŸƒ Kurang rasa lapar keterlaluan
.
πŸŒΌπŸƒ Sesuai untuk ibu mengandung atau menyusukan anak
.
πŸŒΌπŸƒ Sesuai untuk pesakit darah tinggi atau rendah, pesakit kencing manis

Nak tau sedap atau tak sedap. Jom dapatkan sekotak dan anda cuba sendiri.

TESTIMONI  









HARGA MIN CHA TEH TARIK 20 SACHET
RM47 (SM) RM53 (SS)
TERMASUK KOS PENGHANTARAN

☆☆☆ berminat nak daftar keahlian & layak dapat harga ahli....☆☆☆
Dengan hanya RM47 yuran keahlian, anda berhak mendapat 10-20% diskaun di atas pembelian SEMUA produk Hai-O Marketing Sdn Bhd. Tak semestinya kena jual2, pakai sendiri pun boleh, lebih berbaloi-baloi bila jadi member. 

MINI STOKIS, PENGEDAR & DROPSHIP DIPERLUKAN

Tiada ulasan:

Catat Ulasan